viernes, 31 de julio de 2015

RESSENYA: Xènia Tens Un Whatsapp - Gemma Pasqual

¡Hola Voladores! Soy Jane y os informo de que esta reseña estará escrita en catalán ya que, con este libro, estrenamos nuestra participación en la iniciativa Jo Parlo Català, creada por Ídia del bloc: Viajera de Libros. Lo sentimos sino lo entendéis, pero hemos pensado que cuando leamos un libro en catalán lo reseñaremos en dicho idioma.




Títol: Xènia Tens Un Whatsapp.
Autora: Gemma Pasqual i Escrivà.
Editorial: Barcanova.
Pàgines: 200.
Saga: No.
Preu: 10,95€



Estàs pendent tota l'estona del mòbil? Aguantes la respiració fins que no reps una resposta? Prioritzes un missatge de WhatsApp a qualsevol altra cosa? La Xènia ho fa. Mira la pantalla totalment hipnotitzada. L'aparell li indica que en Carles està en línia. Espera impacient perquè aparegui a la part superior de la pantalla el gerundi del verb escriure. Li sembla sentir les campanetes. De tant que ho desitja, les té ficades al cap. No està boja, és amor, un sentiment nou per a ella, que tan aviat li fa volar mil papallones a l'estómac com la turmenta. En la seva vida res no és el que sembla, però ella, que sempre es queixa del final de les pel·lícules, aquesta vegada, que és la protagonista, està ben decidida a triar el final.… O potser ho faràs tu?



Aquest llibre el vaig començar i acabar ahir a la nit i no podia esperar més per escriure la ressenya. El vaig trobar fa uns dies a la biblioteca del poble i encara que tinc un munt de llibres per llegir apilats a l'escriptori, no vaig poder resistir-me. Molta gent m'havia parlat bé d'aquest llibre, al club de lectura es comentava bastant i a més a la primera trobada de joves lectors vaig tenir l'oportunitat de conèixer l'escriptora, ja que va parlar a una de les taules rodones, i justament de Xènia Tens Un Whatsapp. O sigui que aquest llibre el tenia que llegir sí o sí i la veritat es que no m'he penedit de anteposar-ho als que encara tinc abandonats a la taula. M'ho he passat molt bé llegint-lo i ha sigut una lectura divertida, amena i entretinguda. Encara que al principi em va semblar una mica ñoño i per a nens més petits, m'ha agradat molt i he après frases precioses de personatges importants com Miquel Martí i Pol, o alguna que altra de ''El Principito''. A més l'autora anava intercalant estrofes de cançons de grups catalans (que mai havia escoltat) i m'ha semblat una tàctica original. És un llibre que es llegeix un obrir i tancar d'ulls ja que t'enganxa i vols seguir fins aquest final tan misteriós que et planteja la Gemma a la sinopsi. A més té la lletra i els marges bastant grans, doncs avances molt ràpid.
El Carles és un personatge al qual agafes afecte, però és tot un trenca cors i pot trencar el teu en qualsevol moment, així que aneu amb cura amb aquest angelet*-*. I la Xènia és una noia moníssima, em va encantar el seu paper.
Per finalitzar vull dir que el desenllaç d'aquest llibre és el més original que he llegit fins ara, m'ha encantat. 



EL RECOMANO MOLT, SOBRETOT PER UNA NIT D'ESTIU, JO M'HO VAIG PASSAR PIPA AHIR A LA NIT AMB EL CARLES I LA XÈNIA! :)

3 comentarios:

  1. Hey!
    Realment té bona pinta,
    el tinc superpendent, aviam si aviat cau..
    Un petó

    ResponderEliminar
  2. Hola!

    Jo el vull llegir des de que la Gemma va venir a la trobada jajaja. Espero que sigui aviat :)

    Parlem!

    ResponderEliminar

Black Moustache